Βασικές συμβουλές για να απολυμάνετε εύκολα και γρήγορα το σπίτι σας

Ο καθαρισμός του σπιτιού αποτελεί συνήθως για όλους μας έναν πραγματικό πονοκέφαλο. Υπάρχουν όμως συμβουλές και έξυπνοι τρόποι που αν τα ακολουθήσουμε θα γλιτώσουμε πολύ χρόνο και κόπο, κάνοντας το καθάρισμα του σπιτιού μια ευχάριστη διαδικασία και το σπίτι μας καθαρό και ασφαλές για τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους.

Αφού πρώτα εφοδιαστούμε με τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, που παρέχουν εκπτώσεις στην τιμή αλλά όχι και στην ποιότητα, είμαστε έτοιμοι να δούμε τα τιπς παρακάτω:

  • Καθάρισμα καθρέφτη και τζαμιών

Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε ειδικά εργαλεία και πετσέτες καθαρισμού για να καθαρίζουμε έναν καθρέφτη με επιτυχία. Χρησιμοποιήστε λίγο ξύδι και ποτίστε μερικά φύλα από μια παλιά εφημερίδα. Δεν θα πιστεύετε πόσο από ήταν τελικά να κάνετε ένα τζάμι ή έναν καθρέφτη σαν καινούριο με έναν τόσο από και οικονομικό τρόπο.

  • Καθάρισμα του φούρνου

Αν δεν χρησιμοποιείτε το φούρνο σας κάθε μέρα, είναι μια καλή ευκαιρία να τον ψεκάσετε με ειδικό spray για φούρνους και να το αφήσετε να δράσει όλο το βράδυ μέχρι την επόμενη μέρα. Με αυτό τον τρόπο, την επόμενη μέρα τα συσσωρευμένα υπολείμματα φαγητού θα φύγουν με έναν απλό σκούπισμα.

  • Καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων

Το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων είναι ίσως πολύ πιο εύκολο από όσο φανταζόσασταν. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βάλετε μέσα μια κούπα με νερό και λίγο ξύδι. Αφήστε το φούρνο να δουλέψει για 5-10 λεπτά. Ο ατμός από την κούπα θα μαλακώσει τους λεκέδες μέσα στο φούρνο οι οποίοι μετά θα φύγουν με ένα απλό σκούπισμα.

  • Καθάρισμα του ψυγείου

Ένα ψυγείο δείχνει αρκετά μεγάλο στο μάτι, και πιθανόν ο καθαρισμός του να δείχνει ακόμα μεγαλύτερος. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να τον κάνετε παιχνιδάκι:

  1. Αρχικά πετάξτε το χαλασμένο φαγητό
  2. Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα ράφια από πάνω προς τα κάτω
  3. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και νερό για να μην αποκτήσει το ψυγείο σας μυρωδιά κάποιου καθαριστικού
  • Καθάρισμα του μπάνιου

Το καθάρισμα του μπάνιου είναι μια απαιτητική εργασία καθώς συνήθως φιλοξενεί τα περισσότερα μικρόβια μέσα σε ένα σπίτι. Αρχικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό από ένα λεμόνι μαζί με ζεστό νερό για να γυαλίσετε τα πλακάκια του μπάνιου. Έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι για το υπόλοιπο μπάνιο και αλκολούχες λοσιών για να γυαλίσετε τις μπαταρίες και το τηλέφωνο τους ντους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *