Επιλογή του κατάλληλου ρουχισμού για το σχολείο

Εκτός από σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, κασετίνες και άλλα αξεσουάρ, η σχολική χρονιά απαιτεί και αγορά ρούχων κατάλληλων για το σχολείο, που θα αρμόζουν στο περιβάλλον αλλά και θα  κρατήσουν ζεστό ή δροσερό το παιδί σας μέσα στη σχολική ημέρα. Ενώ ήδη διαλέγετε τα σχολικά είδη που σας λείπουν από εδώ , μην ξεχάσετε τα αξεσουάρ της σχολικής ένδυσης.

Ακόμα κι αν το παιδί σας πηγαίνει σε σχολείο που φορούν σχολικές φόρμες, υπάρχουν ακόμα επιλογές όπως αξεσουάρ για τα μαλλιά, καλτσοδέτες σε διάφορα χρώματα και άλλα. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανανεώσετε τα παλιά εσώρουχα και κάλτσες του παιδιού σας. Τυπώστε την παρακάτω λίστα με τις προτάσεις για ρουχισμό έχουμε φτιάξει για εσάς.

  • Μπλουζάκια

Είναι μια καλή ιδέα να έχετε στο μυαλό σας μια μεγάλη ποικιλία σε χρώματα όταν ψωνίζετε μπλουζάκια για τα παιδιά σας. Για τα αγόρια, διαλέξετε μερικά πόλο, πουκαμισάκια με κουμπιά μόνο επάνω, μακό και άλλα. Τα κορίτσια χρειάζονται τόσο μακρυμάνικα όσο και κοντομάνικα τοπάκια για τα ντύσιμό τους. Προσοχή στα αμάνικα μπλουζάκια καθώς δεν επιτρέπονται σε όλα τα σχολεία αλλά είναι τέλεια για να κάνετε φανταστικούς συνδυασμούς.

  • Φουτεράκια και φούτερ με κουκούλα

Για τα κορίτσια , είναι μια πολύ καλή ιδέα να έχουν τουλάχιστον δυο φουτεράκια που θα φορούν πάνω από τοπάκια ή φορέματα. Αναλόγως με το που μένετε θα μπορούσατε να αγοράσετε δύο ακόμα πιο ζεστά για το χειμώνα. Όσο για τα αγόρια, τείνουν να προτιμούν φουτεράκια με κουκούλα όταν θέλουν να ζεσταθούν. Μια καλή ιδέα, επίσης, είναι να διαλέξετε ζακέτες με κουκούλα και φερμουάρ στη μέση.

  • Παντελόνια, τζιν και σορτς

Ένας καλός γενικός κανόνας για να έχεις αρκετά από τα παραπάνω, είναι να έχεις όσα χρειάζονται για 5 μέρες. Με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστείς να βάλεις πλυντήριο μέσα στην εβδομάδα. Προτείνουμε να διαλέξετε μια ποικιλία από μονόχρωμα παντελόνια, τζιν ή σορτς τα οποία θα είναι αρκετά εύκολο να ταιριάξετε με τα υπόλοιπα ρούχα. Τα παιδιά, σε διαλείμματα και γυμναστική, περνούν αρκετό χρόνο καθισμένα στο πάτωμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ήταν έξυπνο να διαλέξετε παντελονάκια με χοντρό ύφασμα που θα προστατέψουν τα γόνατά του και δεν θα σκιστούν εύκολα.

  • Φούστες

Διαλέξτε κάτι στο απαραίτητο μάκρος και συνδυάστε το με κάτι τόσο ζεστό για το χειμώνα όσο δροσερό για το καλοκαίρι.

  • Φορέματα

Σε όλα τα κορίτσια αρέσουν τα φορέματα. Όπως και με τις φούστες σιγουρευτείτε για το σωστό μάκρος εκτός αν έχετε επιλέξει φόρεμα σετάκι με καλτσοδέτες, όπου το μάκρος δεν θα είναι τόσο μεγάλο θέμα.

  • Παπούτσια

Δύο ζευγάρια παπούτσια για τη σχολική χρονιά είναι μια καλή αρχή για τη σχολική χρονιά. Ένα ζευγάρι πρέπει να είναι τα αθλητικά παπούτσια με το άλλο ζευγάρι να είναι πιο κλασικά καθημερινά παπούτσια, για τις ημέρες που δεν θα υπάρχει η γυμναστική στο πρόγραμμα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *