5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις οποιοδήποτε δωμάτιο

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά τελικά (όπως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης) δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή ή κάποιο μυστικό βιβλίο με κανόνες που ακολουθούν, ακόμα και οι πιο ικανοί διασκοσμητές χώρων. Στη διακόσμηση δεν υπάρχουν κανόνες παρά μόνο γενικές αρχές που μπορούν να σε οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη διακόσμηση, ωστόσο, υπάρχουν κλασικά και δοκιμασμένα πράγματα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες ή χρόνο για να δημιουργηθούν. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να τα κάνει από την πρώτη κιόλας μέρα ενασχόλησής του με την τέχνη της διακόσμησης, αρκεί να έχει στο μυαλό του τις παρακάτω συμβουλές και ένα καλό μέρος από το οποίο μπορεί να προμηθευτεί είδη διακόσμησης για κάθε γούστο.

  • Άφησε το χρώμα για το τέλος

Το πιο συνηθισμένο, ειδικά όταν μπαίνουμε σε ένα νέο σπίτι, είναι πρώτα να γίνει το βάψιμο των τοίχων μιας το σπίτι είναι ήδη άδειο. Κι όμως αυτή η τακτική δεν είναι ιδανική.

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια συνδυασμοί χρωματικών συνσδυασμών με διαφορετικούς τόνους, σκιάσεις και απόχρωση. Κάθε ένα από τα παραπάνω δείχνει διαφορετικά από σπίτι σε σπίτι, και φυσικά θα θέλεις εκείνο που θα αναδεικνύει καλύτερα το στυλ και το ύφος του δικού σου σπιτιού. Θα έχεις καταλάβει λοιπόν μέχρι εδώ πως είναι αναγκαίο, για να το πετύχεις αυτό, να έχεις βάλει πρώτα τα έπιπλα στην θέση που τα θέλεις.

  • Δώσε στα έπιπλά σου λίγο αέρα

Αντιστάσου στην ιδέα ενός γεμάτου με έπιπλα χώρου, θυμήσου το γνωστό quote που λέει «less is more». Η άνετη ζωή ήταν ανέκαθεν συνδυασμένη με μπόλικο χώρο για να κινείσαι άνετα μέσα στο χώρο, πράγμα το οποίο σημαίνει πως είναι έξυπνο να επενδύσεις σε λιγότερα αλλά ποιοτικότερο κομμάτια επίπλων.

  • Κρέμασε τα κάδρα στο σωστό ύψος

Υπάρχουν γενικοί κανόνες που θέλουν το κρέμασμα των κάδρων υπολογιζόμενο με βάση το μέσο όρο του ανθρώπινου ύψους και όχι τη συμμετρία ή το ύψος της κατασκευής. Εάν δεν είσαι σίγουρος για το ύψος που θα τοποθετήσεις τους πίνακες, σου προτείνουμε να βγάλεις μια φωτογραφία τον τοίχο και μετά με τη βοήθεια απλών εργαλείων στο photoshop να παίξεις λίγο με τις θέσεις του κάδρου. Μ αυτό τον τρόπο θα πάρεις μια γέυση για το πως περίπου θα μοιάζει στην κάθε υποψήφια θέση και ύψος.

  • Πρόσθεσε στρώσεις φωτισμού

Επαγγελματίες διακοσμητές χτίζουν διαφορετικά επίπεδα όπου ο φωτισμός αλλάζει χρωματισμό ή και φωτεινότητα. Κάτι τέτοιο προδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χώρο και είναι σε θέση να εντυπωσιάσει. Πρόσθεσε επίσης επιμέρους στοιχεία απαλού φωτισμού δημιουργώντας ατμόσφαιρα, με τη βοήθεια επιδαπέδιων φωτιστικών.

 

 

  • Αγνόησε οποιοδήποτε κανόνα για χάρη της δημιουργικότητας

Γενικοί κανόνες και αρχές για τη διακόσμηση ενός χώρου μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις να χτίζεις το δικό σου χώρο χωρίς δισταγμό. Στην πορεία όμως που εξοικειωθείς με τη διακόσμηση σίγουρα θα έχεις λάμψεις δημιουργικότητας που θα σου λένε να παραβείς κάθε κανόνα. Κάνε το!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *