Κρεοπωλείο: Πώς να προετοιμάσετε το μαγαζί σας για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα δεν είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου μόνο επειδή περνάμε ευχάριστα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή επειδή λαμβάνουμε  δώρα ή επειδή στολίζουμε το δέντρο. Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που συνδυάζεται και με ξεχωριστές γεύσεις. Είναι μια αφορμή που μας ενώνει όλους γύρω από το οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι και μας προσφέρει λαχταριστές επιλογές.

Η αγορά των απαραίτητων προϊόντων για τα γιορτινά τραπέζια αποτελεί από μόνη της μια ευχάριστη διαδικασία και η επιλογή των κατάλληλων καταστημάτων είναι μέρος αυτής της διαδικασίας. Τα καταστήματα τροφίμων και κυρίως τα κρεοπωλεία έχουν την τιμητική τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεχωρίσουν ανάμεσα στο μεγάλο ανταγωνισμό.

Εάν, λοιπόν, αναρωτιέστε τί μπορείτε να κάνετε για να βγείτε πρώτοι σε αυτή την κούρσα, διαβάστε παρακάτω tips και συμβουλές για να προετοιμάσετε το κρεοπωλείο για τις γιορτές.

Ανανέωση του χώρου

Αυτή είναι η στιγμή για να “φρεσκάρετε” το χώρο σας και να δείξετε στους πελάτες σας ότι ενδιαφέρεστε για κάθε λεπτομέρεια. Αλλάξτε το χρώμα στους τοίχους ή ανανεώστε το ήδη υπάρχον. Αλλάξτε τον τρόπο παρουσίασης των προϊόντων σας ακόμα και τη θέση των ψυγείων. Εάν μπορείτε επενδύστε και στην εξωτερική επιγραφή του κρεοπωλείου σας συνδυάζοντας τη με τις εσωτερικές αλλαγές.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Μην φοβηθείτε να στολίσετε Χριστουγεννιάτικα το χώρο. Μόνο το δέντρο δεν είναι αρκετό. Ντύστε γιορτινά την είσοδο του κρεοπωλείου σας με γιρλάντες και φωτάκια και τοποθετήστε έναν   μεγάλο Άγιο Βασίλη ή έναν Χιονάνθρωπο στον εξωτερικό χώρο. Μαι άλλη ωραία ιδέα, αν κι εφόσον υπάρχει χώρος, να τοποθετήσετε ένα έλκηθρο για να ανεβαίνουν τα παιδάκια και να παίζουν όσο οι γονείς τους ψωνίζουν. Μην σας απασχολήσει το κόστος. Κοιτάξτε στα φυλλάδια super market για προσφορές ή έξυπνες αγορές.  

Ανανέωση και εμπλουτισμός του μένου

Εμπλουτίστε τον κατάλογο με τα προϊόντα σας και προσθέστε νέες διαφορετικές προτάσεις. Δημιουργήστε ένα καινούργιο  γιορτινό μενού, το οποίο μάλιστα μπορείτε να έχετε και σε ειδική τιμή.

Tips μαγειρικής και προτάσεις

Μαρινάρετε κάποια από τα προϊόντα σας (πχ κοτόπουλο σε μουστάρδα με μπαχαρικά) για να διευκολύνετε τους πελάτες σας. Εξηγήστε τους πως να μαγειρέψουν τις νέες σας προτάσεις και γεύσεις που θα μπορούσαν να τις συνδυάσουν

Προσοχή μην μείνετε χωρίς προϊόντα

Μην υποτιμήσετε τις ποσότητες! Εάν έχετε καλές και ποιοτικές προτάσεις, ο κόσμος θα σας επιλέξει. Σκεφτείτε να έρχονται πελάτες και να μην έχετε προϊόντα να τους δώσετε!  Θα εκπλαγείτε με την ταχύτητα που μπορεί να αδειάσει το στοκ των κρεάτων σας τις γιορτές.

Ζεστό κρασί και λιχουδιές

Απογειώστε την εμπειρία προσφέροντας στους πελάτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ζεστό κρασί και μεζεδάκια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *