Αγόρια: Ιδέες για αγορίστικες λαμπάδες

 Η λαμπάδα είναι το σημαντικότερο δώρο των ημερών του Πάσχα. Τα παιδιά ανυπομονούν να δουν τι επέλεξε για εκείνα ο νονός τους σε συνδυασμό πάντα με το δώρο για τις ημέρες.

Ας δούμε μερικές ιδέες για όμορφες και οικονομικές λαμπάδες, ακόμα και σε τιμές χονδρικής, μόνο για αγόρια!

Για μωρά:

 Προφανώς θα την κρατήσει η μαμά ή ο μπαμπάς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνετε τα μωράκια χωρίς πασχαλινή λαμπάδα. Χαίρονται πολύ με τη διαδικασία και καταλαβαίνουν τις παραδόσεις.

Σε αυτές τις ηλικίες θα βρείτε λαμπάδες κατά κύριο λόγο σε γαλάζιες αποχρώσεις στολισμένες με κορδέλες, φιόγκους και δαντέλες σε μεγάλη ποσότητα. Κλασική διακόσμηση είναι τα λούτρινα παιχνίδια, κυρίως αρκουδάκια αλλά και λαμπάδες διακοσμημένες με βρεφικά είδη όπως σαλιάρες, πιπίλες, κουδουνίστρες ή μασητικά. Αυτή η επιλογή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί με τη λήξη των γιορτών, μένει στα παιδιά κάτι χρήσιμο.

Για μικρά παιδιά:

Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά κρατούν μόνο τους και με «υπερήφανα» τη λαμπάδα τους. Θέλουν να τη δείξουν στους φίλους τους και συνήθως πιστεύουν ότι έχουν την καλύτερη!

Οι επιλογές είναι ατελείωτες και η ποικιλία τεράστια. Χρωματικά τα κεριά σταματούν να είναι μόνο γαλάζια αλλά διατηρούν «αγοριστίκες» αποχρώσεις.  Η διακόσμηση είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία ένα παιχνίδι! Ενδεικτικά μπορείτε να βρείτε με: δεινόσαυρους, φόρμουλες, σβούρες, καραβάκια, λεωφορεία, πυροσβεστικά οχήματα, αυτοκινητάκια, φορτηγάκια, γουρούνες, μοτοσικλέτες, τρακτέρ, τζιπ, αεροπλανάκια, επώνυμους ήρωες, σετ κατασκευών, σετ πυροσβεστικής, μπάλες, playmobil και δεκάδες ακόμα ιδέες.

Όποια επιλογή κι αν κάνετε, το σημαντικό είναι να εξηγήσετε στα παιδιά τη σημασία της λαμπάδας και τι σημαίνει για όλους μας η στιγμή που ανάβει με το Άγιο Φως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *